واردات کالا از خارج از کشور بسیار پیچیدهتر از برداشتن تلفن، ثبت سفارش و انتظار برای رسیدن کالا است! قبل از شروع و ثبت اولین سفارش خود برای واردات کالا، موارد زیادی را باید در نظر بگیرید.
ممکن است با خود فکر کنید واردات کالا از کشوری دیگر ایده خوبی است! آیا واقعا همینطور است؟ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید تا پاسخ آن را دریابیم. ما ۱۰ نکته را گردآوری کردهایم تا به شما در تصمیم گیری بهتر کمک کند. نکاتی که به شما کمک میکند با دید بهتری اقدام به واردات کالا کنید.
1.آیا بازار محلی برای کالاهایی که میخواهید وارد کنید، وجود دارد؟
-
واردات برای فروش
قبل از اقدام به واردات کالا از چین یا هر جای دیگر، باید مطمئن شوید که تقاضای کافی در بازار شهر یا کشور شما وجود دارد. مشتریان خود را شناسایی کنید، و نظرسنجی انجام دهید تا متوجه شوید که آیا واردات کالا برای شما سودآور است یا خیر. اگر تقاضای محدودی وجود داشته باشد، ممکن است در نهایت انبوهی از کالا روی دستتان بماند که قادر به فروش آن نیستید، و در معامله ضرر کنید.
-
واردات برای استفاده در تولید
اگر قصد تولید یک محصول جدید را دارید، باید بررسی کنید که تقاضای کافی برای محصول نهایی تولید شده وجود دارد، تا واردات مقداری از موجودی مورد نیاز شما را تضمین کند. اگر قصد دارید به جای استفاده از تأمینکنندگان محلی برای اقلامی که در حال تولید هستند، مواد مورد نظر خود را از کشور دیگری وارد کنید، عاقلانه است که بررسی کنید که سطح فعلی تقاضا احتمالاً ثابت میماند یا افزایش مییابد. اگر تقاضا کاهش یابد، ممکن است در نهایت مجبور شوید مقدار زیادی از سرمایه در گردش خود را در انبار قرار دهید!
همچنین باید تحقیقات مفصلی در سطح بازار انجام دهید، تا مشخص شود رقبای شما بیشتر چه محصولاتی را میفروشند. این ایده خوبی است که لیستی از نام محصول، مشخصات و قیمتهای خرده فروشی سطح شهر یا کشور را داشته باشید، تا مطمئن شوید که واردات شما دارای مزیت رقابتی است.
۲. آیا از نظر قانونی قادر به واردات کالای مورد نظر به ایران هستید؟
قبل از صرف زمان، تلاش یا پول برای تحقیقات بیشتر، ابتدا باید مطمئن شوید که مجاز به واردات کالاهای مورد نظر به ایران هستید. از نظر قانونی تعداد زیادی کالا وجود دارد که اجازه واردات آنها را به کشور ندارید. این موارد ممکن است شامل ممنوعیتهای کالاها و محصولاتی شود که در داخل کشور تولید میشوند، یا کالاهایی که به طور کلی وارداتشان به ایران ممنوع است.
۳. هزینههای واردات کالا
قبل از ثبت سفارش، با یک شرکت بازرگانی معتبر تماس گرفته، تا از تمام مراحل و هزینههایی که باید بپردازید، مطلع شوید. این هزینهها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- هزینههای حمل و نقل و بیمه (بسته به شرایط تجاری مورد مذاکره شما)
- عوارض و گمرکی
- انبارداری
- هزینههای مالی
- هزینه خدماتی مانند استفاده از کارگزاران گمرکی یا حمل و نقل.
حتما باید تعرفه گمرکی صحیح را، برای کالاهایی که میخواهید وارد کنید بدانید تا بهتر بتوانید هزینههای خود را مدیریت کنید. در مسیر واردات کالا، هزینههای متفاوتی وجود دارد که باید پرداخت کنید. قبل از شروع مراحل، حتما از آنها مطلع شوید.
همچنین انوع حمل و نقل کالا بر هزینه آن تاثیر میگذارد. مثلا حمل زمینی از ترکیه به ایران، بصرفهتر از حمل هوایی از ترکیه به ایران است.
۴. آیا واردات واقعاً مقرون به صرفه است؟
هنگامی که ایدهای از هزینه نهایی یک کالا دارید، میتوانید بررسی کنید که آیا واردات کالا گزینهای مقرون به صرفه برای تجارت شما خواهد بود یا خیر. گاهی هزینههای اضافی زیادی وجود دارد که ممکن است قیمت نهایی شما را به قدری بالا ببرد که دیگر منفعتی در واردات برای شما نداشته باشد! شما باید هزینهها را محاسبه کنید، تا ببینید که آیا محصول نهایی برای شما بازدهی معقولی از سرمایهگذاری دارد یا خیر.
راه حل مناسب استفاده از یک حسابدار، مشاور تجاری یا کارگزار گمرک معتبر است تا محاسبات شما را انجام دهند. در این حالت میتوانید ببینید که آیا تجارت شما برایتان سودآور است یا خیر. همچنین میتوانید بررسی کنید که واردات از کدام کشور به صرفهتر است. به عنوان مثال گاهی ممکن است واردات از دبی، بصرفهتر از چین باشد!
۵. آیا میتوانید از عهده واردات برآیید؟
مهم است مطمئن شوید که میتوانید هزینههای واردات را تأمین کنید. واردات به دو دلیل نیاز به نقدینگی دارد. اولین مورد این است که با توجه به هزینههای حمل و نقل بالا، ارسال چند سفارش بزرگتر به جای تعدادی سفارش کوچکتر، مقرون به صرفهتر است( بنابراین سفارشات وارداتی اغلب بزرگ و در نتیجه گران هستند).
دلیل دوم این است که واردات باعث افزایش سرمایه در گردش میشود. ممکن است شخصی که از او خرید میکنید، یا از قبل درخواست پرداخت میکند، یا اعتبار اسنادی یا ضمانت بانکی از شما میخواهد. این بدان معناست که شما نمیتوانید به پول خود دسترسی داشته باشید یا از آن برای راهاندازی کسب و کار خود، در فاصله زمانی بین ثبت سفارش و پرداخت هزینه آن استفاده کنید.
پیشبینی های لازم را انجام دهید تا مطمئن شوید که علاوه بر سرمایهای که برای واردات کالا هزینه کردهاید، باز هم منابع مالی کافی برای اداره کسب و کارتان داشته باشید. با حسابدار، یا مشاور مالی خود صحبت کنید، تا مطمئن شوید که تا هنگام رسیدن محموله، و فروش آن، دچار مشکل مالی نخواهید شد!
۶. معایب و خطرات واردات
خطرات مربوط به واردات بیشتر از خرید داخلی است، و برای مدیریت مؤثر آنها باید از این موارد آگاه باشید. این موارد شامل موارد زیر است:
- فاصله بین شما و تأمینکننده کالا میتواند زیاد باشد. این بدان معنی است که بررسی یا رسیدگی به مسائلی مانند کنترل کیفیت برای شما سختتر است.
- فاصله تحویل بیشتر، و زمان تحویل طولانیتر است. همین امر مرجوع کردن کالا را سختتر میکند.
- به دلیل مراحل زیاد و زمان تحویل طولانی، ممکن است در موقعیتی قرار بگیرید که مجبور شوید کالاهای با کیفیت پایینتری را از فروشنده قبول کنید. ممکن است فروشنده نتواند نیاز کیفیتی شما را در مدت زمان مشخص شده برآورده کند. در این حالت، از آنجایی که فرصتی برای جایگزین کردن آن با یک فروشنده دیگر را ندارید، مجبور میشوید کالای بی کیفیت آن را قبول کنید.
باید مراقب باشید تا تأمینکنندگان معتبر را پیدا کنید. هنگام سفارش باید با شرایطی قرارداد ببندید، که در مقابل عدم تحویل در زمان مشخص شده با کیفیت درخواستی، خسارت شما را پرداخت کند. باید در قرارداد جریمههایی برای تأخیر در تحویل، یا برای کالاهایی که مطابق استاندارد نیستند، وجود داشته باشد. همچنین فروشندگان جایگزین را زیر سر داشته باشید، تا در صورت لزوم، به سرعت به آنها دسترسی پیدا کنید.
۷. مقابله با نوسانات نرخ ارز
نوسانات نرخ ارز، خطر دیگری است که شما به عنوان واردکننده کالا ممکن است با آن مواجه شوید. از آنجا که واردات کالا با ارز بینالمللی انجام میشود، نوسانات آن میتواند بر روی هزینههای نهایی شما تاثیر بگذارد. این تغییر نرخ میتواند گاهی به نفع شما، یا علیه شما باشد.
شما میتوانید برای مشاوره در این زمینه، و ارائه راهکارهای مطمئن در زمینه جلوگیری از خطر نوسانات نرخ ارز به هنگام تجارت، با ما تماس بگیرید.
۸. انتخاب یک تأمینکننده کالا قابل اعتماد در خارج از کشور
ارزانترین تأمینکننده، لزوماً بهترین تأمینکننده برای واردات نیست. پیدا کردن یک تأمینکننده کالا معتبر بسیار مهم است. شما باید فروشندهای را پیدا کنید که:
- یک شبه با پول شما ناپدید نمیشود
- به موقع سفارش شما را تحویل بدهد
- محصولاتی را که شما مشخص کردهاید، و در سطح کیفی مورد انتظار تحویل دهد
- در صورت بروز هرگونه مشکل یا تأخیر، شما را در جریان بگذارد
چند راه حل برای اینکه تامین کننده کالا خود را بیشتر بشناسید:
- شما میتوانید از فروشنده درخواست کنید تا لیستی از خریداران قبلی به شما ارائه دهد. در اینصورت میتوانید با آنها تماس گرفته، و از کیفیت و اعتبار فروشنده بیشتر مطلع شوید.
- میتوانید با صرف هزینه بیشتر، از محل فیزیکی فروشنده مانند کارخانه یا کارگاه آن، دیدن کنید.
- قبل از سفارش، درخواست نمونه محصول دهید
۹. معامله با تأمینکنندگان خارج از کشور
معامله با تأمینکنندگان در یک کشور خارجی، اغلب سختیهایی دارد. ممکن است با افرادی سر و کار داشته باشید که به زبان شما صحبت نمیکنند، و فرهنگ و دیدگاه آنها با شما متفاوت است. در این شرایط، پتانسیل سوء تفاهم و ارتباط نادرست، بسیار بیشتر از زمانی است که با تأمینکنندگان محلی و داخلی سروکار دارید.
تمام آنچه را که لازم است، در مورد انجام تجارت در کشوری که قصد واردات از آن دارید آموزش ببینید. گروههای صنعتی داخلی یا اتاق بازرگانی، ممکن است بتوانند نکاتی را به شما ارائه دهند. اما بهترین راه برای یافتن همه نکات این است که با افرادی صحبت کنید، که در حال حاضر مشغول تجارت(واردات و صادرات) با کشور مربوطه هستند. شرکت بازرگانی IRdelivery میتواند در این زمینه شما را راهنمایی کند.
تشابه فرهنگی ممکن است فرآیند تجارت را آسانتر کند. مثلا واردات کالا از ترکیه شاید برای ایرانیان، راحتتر از واردات کالا از چین باشد!
۱۰. شرایط بازرگانی و الزامات گمرکی
-
شرایط معامله
قبل از امضای قرارداد سفارش واردات، باید اصطلاحات تجاری مورد استفاده واردکنندگان و صادرکنندگان را بدانید. باید مطمئن شوید که هر دو طرف درک یکسانی از شرایط دارند.
اصطلاحاتی مانند EX (کارخانه سابق یا کارخانه سابق، انبار یا مزرعه)، FAS (رایگان در کنار کشتی) و FOB (رایگان در کشتی) از این جمله میباشند. قبل از امضا قرارداد حتما با یک مشاور در این زمینه مشورت کنید، تا از تمام اصطلاحات با خبر شوید. شما میتوانید از مشاوره رایگان شرکت IRdelivery در این زمینه استفاده کنید.
-
الزامات گمرکی
تعدادی از الزامات گمرکی وجود دارد که اگر قصد دارید واردات کالا را شروع کنید، باید از آنها آگاه باشید. بهترین کار این است که، یک شرکت باربری یا کارگزار گمرکی به شما کمک کند، تا در زمینه ثبت اظهارنامه در گمرک دچار مشکل نشوید.
فراموش نکنید که واردات کالا گاهی ممکن است شما را دچار چالش کند. ما همیشه آماده ارائه مشاوره رایگان در زمینه واردات کالا، حمل و نقل بینالمللی، انبارداری، ترخیص کالا و امور گمرکی به هموطنان عزیز هستیم.
یک دیدگاه بنویسید